Hållbarhetsklivet är Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring

Låt dig inspireras av andras initiativ och bidra gärna med egna exempel. Tillsammans gör vi Västsverige till ett föredöme.

Vi på Tweed hotell Skaftö ställer oss bakom Hållbarhetsklivet, och det är fyra grundprinciper vi tar ställning för och arbetar i riktning emot. Här visar vi några exempel vad vi gör för att följa principerna.

Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt

För att hålla nere onödiga långa resor med negativ klimatpåverkan vänder vi oss i första hand till människor och företag i närområdet i vår marknadsföring. Även att när vi får långväga gäster, önskar att de stannar lite längre i våra omgivningar. Varför inte boka två nätter och kombinera golfresan med en naturupplevelse, eller prov på padel?

Det är också enkelt att åka kollektivt från Uddevalla med buss till oss, busshållplatsen ligger 50m från entrén. Eller färja och buss från Lysekil. Beskrivning finns vid ”kontakt”-fliken.

Vi har även gratis lånecyklar att erbjuda gästerna, allt för att de ska kunna ställa bilen och uppleva ön utan större klimatavtryck.

Bra för både boende och besökare

För att hela Skaftö ska leva krävs att vi företagare samverkar och anlitar varandra. Vi samarbetar med flera företag på ön och i vår närhet. Tex när det gäller olika aktiviteter som vi rekommenderar ex restaurangbesök, kajakpaddling, guidade promenad turer och padel. Bara för att nämna några, vi kan hjälpa till med de flesta bokningar hos andra aktörer.

Genom Destination Skaftö samverkar alla företagare på ön tätt för att göra destinationen attraktiv både för oss som bor här och för våra besökare.

Fler besökare när och där det inte är fullt

Marknadsföring och säljarbete riktar vi framförallt mot lågsäsong. Vi vill få fler att se charmen med vår fantastiska närmiljö året runt. Vi har fantastisk miljö och härlig vandringsleder på Skaftö. Golf tex är ju en fantastisk sport att utöva oavsett årstid och väder.

Vi erbjuder även boende med shuttle när Brygghuset har sina olika whiskyprovningar och musikevent. Allt för att göra locka hit gäster så det får se hur vackert vi har det även på lågsäsongen.

Fler jobb och jobb som går att leva på

Genom att fylla hotellet hela året skapar vi jobb året runt, och säsongen förlängs. Vi som är basen i vår personalstyrka har möjlighet att arbeta året runt med fasta tjänster. På högsäsong kompletterar vi med unga härliga människor. Många utav extra personalen återkommer från år till år.